MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

vrijdag 14 oktober 2016

Eet lokaalVrijdagvoormiddag kwamen Gloobje en Globinetje weer bij ons op bezoek. Globinetje had een nieuwe vriend meegebracht die ze op haar verre reis was tegengekomen: Nanouk de witte ijsbeer. Gloobje was eerst een beetje bang van hem, maar uiteindelijk bleek hij heel lief te zijn.
Nanouk was verdwaald doordat het ijs op de Noordpool, waar hij woont, aan het smelten is. Gloobje en Globinetje konden ons vertellen dat dit komt door de opwarming van de aarde en ze legden ons uit dat het daarom belangrijk is om fruit en groenten van bij ons in België te kopen. Zo moeten er minder boten varen en vliegtuigen vliegen om al dat fruit en die groenten tot bij ons te brengen.
Als afsluiter speelden we allen samen het spelletje ‘ben ik een banaan?’. De leerlingen van het 4e leerjaar kregen de taak van kapiteintjes (dit deden ze super goed) en leerden de leerlingen van het 1e tot 3e leerjaar zo heel wat bij. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar speelden dit spel in Woumen! Zo leerden we bijvoorbeeld hoeveel kilometer sommige fruitjes of groenten moeten afleggen om tot bij ons te komen. Op het einde kreeg iedereen nog een lekkere appel… en dat was er één van om de hoek! ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten