MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

woensdag 23 november 2016

zéro afval


Vandaag kwamen Gloobje en Globine weer op bezoek bij de leerlingen van de Pius X school. Gloobje had een geschenk meegebracht voor Globine: een prachtig, zelfgemaakt theelichthoudertje. Hij kon niet wachten om het af te geven, dus probeerde hij haar snel te telefoneren. Toen ging het mis. Gloobje zijn gsm was stuk … en ook zijn tweede gsm deed het niet meer. Zo kon hij Globine natuurlijk niet bereiken. Gelukkig bedacht Gloobje snel een oplossing: via een bekertje en een gespannen draad probeerde hij Globine te roepen. Het lukte, wat slim!

Globine ging snel naar Gloobje en kreeg haar cadeautje. Ze was er dolgelukkig mee, want van iets ouds, was er iets nieuws gemaakt. Globine kreeg meteen zin om zelf aan de slag te gaan en ze deed een oproep aan de kinderen om ook oude dingen om te toveren tot iets nieuws. De kinderen zullen dus allemaal samen in de klas leuke, creatieve werkjes maken met afval en deze zullen verkocht worden op de boekenbeurs in maart, spannend!
 
 
Toen kwam ons vriendje Nanouk er ook nog even bij, hij wist een goede oplossing voor de oude gsm’s, want die wilde hij niet zomaar in de vuilbak gooien: een grote gsm- inzamelactie. Dus al wie nog
een oude gsm heeft liggen thuis, kan deze meebrengen naar school (er is nog tijd tot 12 februari) en als we veel gsm’s verzamelen kunnen we leuk ICT-materiaal verdienen voor de school.
 
Op het einde werd er afgesloten met het klimaatlied, iedereen zong mee. We kregen ook nog allemaal een lekkere kiwi uit de tuin van juf Mia (en dat maakte Nanouk blij, want lokaal fruit zorgt voor minder
vervuiling en grote voetenafdruk nul), bedankt!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten