MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

maandag 13 februari 2017

Aankondiging: dikke truiendag!

Donderdag 16 februari: Dikketruiendag op onze school!
 
 
Geachte ouders, 

In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. 
Omdat er door menselijke activiteit te veel CO2 in de atmosfeer terechtkomt, begint het poolijs op de Noord- en Zuidpool te smelten, stijgt de zeespiegel en verandert ons klimaat. 

Klimaatverandering is een globaal probleem dat we ook in Vlaanderen gaan voelen. Daarom moet dit binnen en buiten Vlaanderen aangepakt worden. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Samen beresterk voor een ‘cool’ klimaat!

Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, moeten we vooral naar onnodig energiegebruik kijken. We willen als MOS-school wat zorgzamer leren omspringen met ons energieverbruik. 
Daarom zal onze school op donderdag 16 februari 2017 ingaan op de oproep van het  Departement Leefmilieu, Natuur & Energie van de Vlaamse overheid  om deel te nemen aan ‘Dikketruiendag’ en  actie  te ondernemen tegen de opwarming van de aarde en het smelten van het poolijs. Daarom is de slogan dit jaar ‘Hou het poolijs koel!’.
Op deze dag zullen we de verwarming op school een graadje minder zetten en daarom vragen we aan onze leerlingen om een extra dikke trui aan te trekken.

Vriendelijke groeten.
 De directie en het MOS-team  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten