MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

vrijdag 22 maart 2019

wereldwaterdag


Vandaag was het wereldwaterdag. Wereldwijd wordt er die dag aandacht besteed aan de waterproblematiek in de wereld. Ook basisschool Pius X deed mee aan deze actiedag om de klimaatverandering een halt toe te roepen en een steentje bij te dragen. 

Het derde leerjaar van juf Ingrid en juf Rani zette zijn schouders onder deze actie en ging langs in de klassen om de leerlingen bewust te maken van zichtbaar én verborgen water en het verbruik hiervan. Zo leerden ze dat er wel 2700 liter water nodig is om een katoenen t-shirt te produceren.
De leerlingen werden vervolgens voor 2 uitdagingen geplaatst om met z’n allen ‘waterdragers’ te worden en zorgzaam om te springen met het beschikbare water op onze aarde. 

Uitdaging 1: een t-shirtinzamelactie om t-shirts een tweede leven te geven. Zo sparen we heel wat verborgen water uit. Vele, enthousiaste leerlingen brachten een t-shirt mee. Er kon een slang van wel 300 meter gevormd worden met de t-shirts! 



Uitdaging 2: zoveel mogelijk rondjes stappen of lopen op het domein van Rozenbroeken. De leerlingen gingen hierbij zuinig om met drinkwater, zo werden ze ervan bewust dat drinkbaar water niet voor iedereen vanzelfsprekend en voorhanden is. De kleutertjes deden ondertussen een fit-o-meter. 



Het werd een leuke, sportieve en leerrijke namiddag waarbij de zon volop van de partij was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten