MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

donderdag 19 maart 2015

DURIDENKERS in het 4e leerjaar


Op donderdag 19 maart kwamen Marijke Servaes met de Duri-denkers langs bij 4L. Het werd een wijs spel waarbij we allemaal onze namen op een hoopje moesten gooien. We werden elk voorzien van een nieuwe familienaam: Tomaat, Blikje, Melkfles, Rietje, Cd, Trui,... Daarna mochten we een echt geboortekaartje kiezen met een nieuwe voornaam: Rot, Leeg, Vuil, Kapot, Gekreukt, Gescheurd, Zuur,... Wat een leuk begin!
Het werd al gauw menens toen we door enkele onwetende mensen allemaal op één grote hoop gegooid werden. Zo kon niemand meer iets met ons aanvangen. Aan ons om het juist te doen en te zorgen dat al onze vriendjes een nieuw leven kregen!
Wist je dat we van plastieken flessen trouwens heel mooie fleece-dekentjes, truien en knuffelberen kunnen maken? En dat we piepschuim kunnen omtoveren in kapstokken en bakstenen?


We leerden ook dat niet alle flessen en verpakkingen in de PMD-zak mogen. Er kan erg veel gedaan worden met het materiaal uit deze blauwe zakken,  maar alleen als we het met zijn allen op de juiste manier doen.  Wist jij dat cola-flessen en andere PET-flessen kunnen gerecycleerd worden tot tapijten en matrasvulling? En dat we onze flacons van parfum ooit eens zullen terugkrijgen als prullenmand of een opbergbak? En dat jouw fiets gemaakt wordt van de blikjes van Fanta en icetea? En dat onze melkbrikken terug in onze keuken komen als eierdozen of als huishoudpapier?

Het was een bijzonder leerrijke ervaring .We weten nu waarom het zo belangrijk is om te sorteren. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat alle afval erg bruikbaar is, ook al lijkt dat soms van niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten