MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

vrijdag 20 maart 2015

Wereldwaterdag

Op donderdag 19 maart kregen we bezoek van de waterdraagster en van Gloobje.
Gloobje was die morgen al heel vroeg op pad en was zijn drinken vergeten. Gelukkig had hij een leeg flesje mee. Dit heeft hij onderweg gevuld met water. Hij wist van Goobinetje dat ook zij dat zo moet doen, in het verre Marokko. Hij toonde heel fier zijn flesje aan de waterdraagster. Die keek hem raar aan want het water was helemaal niet mooi doorschijnend.... het was vies en vuil!!
Toen vertelde de waterdraagster dat de mensen in Marokko heel ver moeten stappen om proper water te hebben. Wij hebben het geluk dat we onze kraan kunnen opendraaien en dat er lekker drinkbaar water uit komt. In Marokko is dat jammergenoeg niet zo :( Daar moeten ze soms een uur stappen om lekker proper water te hebben. Vandaar dat ze soms een ezel of hele grote flessen meenemen zodat ze veel water in 1 keer kunnen meenemen.
De waterdraagster daagde de kleuters uit om even te spelen zoals de kindjes in Marokko dit doen... De kleuters moesten met hun lege beker eerst een klein parcourtje stappen voor ze een beetje lekker mooi en fris water kregen.
Iedereen deed heel flink mee en zo snapten ook onze jongste kinderen dat wij heel veel geluk hebben met een kraantje in de klas om lekker water te hebben als ze dorst hebben.
Hieronder enkel foto's, alle andere foto's kan je vinden op onderstaande link
http://www.basisschoolpiusx.be/nieuws/wereldwaterdag-bij-de-kleuters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten