MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

donderdag 6 november 2014

Ahlan !

Dag lieve Pius tienertjes! Vele groeten van ons allen! Het is hier mega tof! De eerste ervaring met deze Afrikaanse stad was een echte cultuurshock. Van overal werden we aangevallen door brommertjes, fietsen en zelfs door calèches, je weet wel, die karren die door de ezeltjes worden getrokken.
Echt waar, de voetgangers hebben hier helemaal geen voorrang! Globinetje was bijna haar voetjes kwijt, maar gelukkig was juf Katy onze reddende engel en ze schoot voor Globine de straat op en schreeuwde zich de longen uit het lijf.
We kregen heerlijke thee met koekjes en zo meteen worden we verwacht aan de tafel in onze Riad (dat is een moeilijk woord voor hotel). Hier eten we tajine, dat is een aarden pot waar het vlees en de groenten samen heel langzaam in garen. MMMMmmmm... Het water loopt ons al in de mond!
Morgen vertrekken we heel vroeg de bergen in. We moeten de Atlas over en onderweg stoppen we in enkele berberdorpen om de cultuur nog meer op te snuiven.
Tot morgen kindertjes! Geef een zoentje aan Gloobje van ons!

1 opmerking:

  1. Geniet van jullie trip en zeker morgen van de prachtige kasbah Aït Ben Haddou. De couleur locale zeker niet vergeten want de mensen daar zijn heel vriendelijk.

    BeantwoordenVerwijderen