MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

maandag 10 november 2014

Tighfert is nu een Mos-school !

Salaam allemaal!

Wat was het vandaag een intensieve dag! Deze morgen hebben we de leerlingen van het 1e en 2e leerjaar van de school van Tighfert een bezoek gebracht. Ze waren een beetje onder de indruk van ons... En wij van hen!
Omdat de zomer hier plotseling is verdwenen, zaten heel wat van de kinderen met jassen en mutsen in de klas. Er is geen verwarming in de lokalen, dus was het wachten op de zon, tot die door de deur kwam piepen en wat van zijn warmte zou geven.
Maar voor ze daar de kans toe had, was het Globine die door de deur kwam gepiept. Sommige kindjes waren eerst een beetje bang, maar dat ging snel over toen ze zagen dat ze superlief was en dat ze ook op de school zou blijven.
We speelden een spel om te tonen hoe je afval moet sorteren. De school geeft zelf al een mooi voorbeeld, want alles in en rond de school is super proper, maar het sorteren staat hier nog in zijn kinderschoenen.
Het was een beetje moeilijk om alles uit te leggen, want veel van de kinderen spreken geen Frans, en zelfs ook geen Arabisch (wel een Berber-taal), maar na een beetje oefenen werd iedereen enthousiast en was er zelfs een winnaar op het einde!
Als beloning deelden we de Gloob-bandjes uit en kreeg elke klas een doosje hosties. Benieuwd of ze dat zure goedje vanbinnen zullen lusten!
Daarna was het tijd om naar Fes te rijden. We reden door de bergen van de Atlas, en zaten plotseling in een sneeuwbui. We hielpen een arme nomadenfamilie door koekjes en snoep te geven, en mandarijntjes, en de papa was gewond aan zijn hand, dus dat hebben we verzorgd. We gaven een dikke trui aan een klein jongetje. Brrrrr... We zijn erg onder de indruk.
Nu gaan we genieten van onze laatste avond hier samen. We zullen alweer heel goed slapen!
Vele groeten!

Juffen Isabelle, Katy, Annick, Sandra

6 opmerkingen:

 1. Beste, lieve juffen, van harte gefeliciteerd met jullie goed voorbereide activiteiten. Ik zet grote ogen op van jullie verhaal en krijg kippenvel van de prachtige, sprekende foto's. Globinetje geef ik ook een dikke pluim. Ik ben heel trots op jullie allen! Groetjes, mevrouw Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We vonden het grappig en we vonden het leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag lieve juffen!
  Zo leuke dingen dat jullie hebben gedaan,
  De mensen daar hebben waarschijnlijk heel veel geleerd!
  gr mara en donato

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag de kindjes zien er blij uit dat jullie er zijn wel spijtig dat Globinetje daar moet blijven maar ik ben zeer blij voor die kindjes ik hoop dat ze veel plezier
  met haar beleven groetjes Wouke Hutsebaut

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jullie hebben een heel groot avondtuur beleefd en het is heel fijn om dingen aftegeven aan de school tighfert en ook heel lief om gloobientje daar achter te laten ze zullen je heel dankbaar zijn want wij hebben veel te veel en zij een klein beetje en ik denk dat ze jullie ook super leuk vonden en heel lief het zal de leukste dag op school zijn voor hun
  groetjes
  zeena

  BeantwoordenVerwijderen