MOS met Gloobje!

MOS met Gloobje!

dinsdag 11 november 2014

De juffen zijn weer thuis

Dag iedereen!
Na een lange reis vol belevenissen staan we terug op Belgische bodem. Dat voelt goed! Wat zijn we bevoorrecht om in dit land te mogen wonen!
Deze voormiddag echter hadden we het nog erg druk met het bezoek aan Fes. Het is de spirituele en historische hoofdstad van Marokko.
In de soukhs waren we erg welkom! We zochten cadeautjes uit voor het thuisfront en natuurlijk ook voor onze school. Het was leuk om te neuzen door al die heerlijke snuisterijen. Alles wat we nodig hadden, was er te vinden!
We bezochten ook een leerlooierij. Aangezien het leder verwerkt wordt in kaka van duiven, was dat natuurlijk een beetje minder gemakkelijk om te 'neuzen' ! Amai, we kregen alweer een torenhoog respect voor de arbeiders die dag in dag uit voor een hongerloontje werken.
Het weer zat een beetje tegen vandaag: het was fris en het heeft geregend, maar misschien was dat maar goed, want in de smalle straatjes van de Medina was het stijgen en dalen, dus nee, we hadden het niet zo koud!
Nu is het nog even wachten op de taxi die ons naar huis en naar ons eigen bedje brengt.
We hopen dat jullie allen evenveel hebben genoten van deze wonderbaarlijke reis in een land met zoveel contrasten. Onze ervaringen en avonturen zullen nog erg lang in onze hoofden blijven nazinderen.
Slaapwel!
Juffen Katy, Annick, Isabelle en Sandra

1 opmerking:

  1. dag ik ben blij dat jullie terug thuis zijn van de zware reis groetjes wouke hutsebaut

    BeantwoordenVerwijderen